A-Safe Barriers

Sector: Mixed Use, Manufacturing 
Location: Halifax
Services: Design, Furniture Supply  


A-Safe made the decision to manage the build of their new headquarters in Halifax themselves as they had sufficient in-house experience. They recognised they needed help with the interior design package, and selected Ben Johnson to provide a scheme for the building. Ben Johnson liaised with the client providing finishes boards and layout options for the new location. Following the agreed design, Ben Johnson was also appointed to provide new furniture, working alongside the client providing various price options and showroom visits in order to establish the clients requirements.

As a leading barrier designer and manufacturer, a key concern was providing sufficient layout space and storage near the workstations. A-Safe chose a benching solution to ensure flexibility in terms of workstation size and layout space with a sliding top for ease of cable access. They also spent a lot of time testing potential task chairs and picking a quality, fully-adjustable ergonomic chair with a mesh back. The localised storage provision was through a series of flexible mobile storage returns, which provided not only storage but additional layout space for the user. The client also opted for a screen with a management rail, increasing the user desk space, as work tools and flat screen arms could be attached to the management rail. Live project files were located next to the workstation in storage units at desk high or screen height with bespoke yellow tops so they had the dual purpose of creating additional layout space and team meeting areas. The high capacity of remaining files were housed within a High Density Racking system, which was placed within the working area so it could be regularly accessed by users. The all-important final touches were ensuring that the furniture and interior scheme reflected the company branding – a white finish was selected for the desks along with select items finished in the company’s brand yellow, and a graphic applied to the roller racking for that extra wow factor. The graphic applied to the steel storage was a functional map of the world so magnets could be used at a later date to identify global expansion.

Choose another Case Study