DTZ

Sector: Property
Location: Newcastle
Scope of works: Design, Fit out, Move Management

The Client:
Global Commercial Property Consultant DTZ offers a full range of integrated property services. Ben Johnson Ltd were their choice partner for their North East office relocation.

The Brief:
The design scheme required a focus on the client/visitor experience, paying particular attention to the reception, meeting room and the boardroom facilities. As the base build of the proposed premises was very cellular, DTZ requested a more open plan space to make it bright and welcoming with lots of natural light. The final challenge was to re-use and recycle as much material from the current location as possible.

The Solution:
Full floor-to-ceiling glazed partition was specified to ensure transparency and continuity between the staff and client areas. This approach ensured staff members are visible to incoming visitors, who would then remain within designated meeting areas without feeling isolated.

To ensure maximum potential for recycling was met, all existing furniture was relocated and bulkheads were designed to the correct height ensuring glazed partitions could be re-used. Whilst recycling was an important part of the scheme, some sense of a “new” office was essential. To achieve this, brand new carpets and a refreshed tea area were installed into the scheme.

The fit-out was achieved within the eight week time-frame required over the summer period.

Choose another Case Study