Pearson Jones

Sector: Professional Services, Independent Financial Advisers
Location: Leeds
Scope of Works: Design, Fit Out, Furniture Installation


The Brief:
When Independent Financial Advisers Pearson Jones decided to extend their lease and remain in their existing offices, they approached Ben Johnson to advise them on how to refresh their client-facing areas. The existing offices were very traditional and tired-looking, reflecting the ethos of a bygone era. Pearson Jones wanted something that was more corporate and up to date, yet with a warm, quality feel.


The Challenges:
Before the build could begin in earnest, our team had to rectify numerous issues with the base build. This included improving the quality & finish of the walls through to issues with the building’s electrics.
Even though the reception was closed for two weeks, the offices were still operational and work had to be completed during normal working hours. Deliveries & noise disruption had to be monitored and controlled during this time.


The Solution:
The layout and circulation from reception to meeting spaces needed rationalising. This was achieved with a full strip-out of existing areas, creation of a new corridor and making good old walls and doorways. The existing staircase was boxed in which provided a new backdrop for the reception.
All-new joinery & bespoke items were created to streamline the design throughout, which in the reception served to hide an old eye sore that could not be removed.
Electrics were upgraded and streamlined too. Chasing out floors in all areas removed the need for perimeter power and controls for external electric shutters were updated.

Bespoke feature panels were installed in all areas to reflect the company’s brand. New furniture supplied by Boss & Allermuir complemented the overall scheme with some bespoke items to ensure excellent ergonomics in meeting areas.


For more info on the project and some before & after photos take a look at our blog.

Visit Pearson Jones’ website here

Pearson Jones contracted Ben Johnson to provide a modern, professional reception and client meeting room facilities for our Leeds offices. The old offices fell far short of this definition and required fundamental change to bring them up to modern standards. PJ chose Ben Johnson after seeing the quality of their work at The Consulting Consortium. The process was efficient and professional. As with all major projects, there were minor issues but these were also handled professionally and resolved to our satisfaction. The design has been excellently delivered and it meets our expectations. Client have been very complimentary of the new image, staff are enjoying the better working environment and we are delighted with the finished product.

Peter Heckingbottom, Investment Director & Deputy Managing Director
Choose another Case Study