Anaplan

Sector: Technology (Software)
Location: York
Scope of Works: Fit Out


The Client:
Anaplan are a fast growing software company, founded in 2006 in York and now headquartered in Silicon Valley. The company has 11 offices worldwide and has experienced substantial growth in the past nine years.


The Brief:
After deciding to double the size of the development team, a new R&D centre was required. Their chosen building was the Iconic Grade II listed building, the Bonding Warehouse in York which had lain derelict for fourteen years until its recent redevelopment by local company Grantside.
Merging two offices from Easingwold and York, Anaplan expanded into 9000 sq ft of office space. Ben Johnson Ltd were selected as fit out contractor to work alongside incumbent project management and design team Morse Consulting


The Challenges:

  • Time constraints forced the client to move in prior to the building handover. Our team had to be flexible and work around the main contractor to achieve the required completion date.
  • A city centre location meant limited access for deliveries, particularly with the demands of two separate contractors on site.
  • The building’s listed status created numerous challenges: electrical supplies and waste services had to be installed into the floor as there was no above-ceiling access and no holes allowed in the walls due to specialist flood defence treatment. Internal partitions had to be designed around barrel vaulted ceilings, exposed brickwork had to be retained.
  • Residents occupied the building’s second floor during the life of the project so care had to be taken to ensure minimal disruption


The Solution:
Flexibility and good project management was vital. Working around other contractors on site meant managing deliveries, site access and build programmes to suit the whole team.
In order to install solutions befitting a listed building, specialist curved glass and brackets were used to mirror the vaulted ceilings and wall mounted ducting was utilised to distribute services throughout the floor. The project was completed on time and within budget.


Visit Anaplan’s website here

Choose another Case Study