Box Clever

Sector: Marketing Consultants
Location: Leeds
Scope of Works: Fit Out, Furniture Installation


The Brief:
Box Clever wanted a building with character that fitted their company ethos. The listed features within the 4th Floor at Victoria Wharf such as original wooden beams and ironmongery fitted their requirements perfectly and reflected the company brand well. Ben Johnson Ltd was introduced to help the client understand how they could best plan and fit-out the unusual floor plate to meet their needs.


The Challenges:
As market testing/intelligence specialists, BoxClever regularly hold one-to-one interviews. This required the space to be 50% cellular, providing a challenge when trying to incorporate exposed beams. Running power and data through the space without the use of perimeter trunking to spoil the look proved a complex challenge. The floor also had overboard beams with fixed floor box positions.


The Solution:
Ben Johnson Ltd has extensive listed buildings experience and explored a number of ways to construct the required number of cellular spaces whilst leaving the beams exposed and retaining acoustic performance. Our team designed the partitions around the beams, using a mixture of plaster board and insulation to fill the spaces between where necessary. Cabling was kept in check by designing the space around the existing fixed boxes where possible and utilising cabling capacity within the furniture to reduce the amount of floor boxes required. The final touches were added through quirky wall graphics, manifestation and furniture in keeping with the clients passion for all things retro.

Choose another Case Study