CO2Sense

Sector: Environmental
Location: Leeds
Services: Furniture

C02Sense appointed Ben Johnson to manage their office move to Marshall Mills in Leeds.

In the spirit of recycling, Ben Johnson helped C02Sense refresh their existing workstations by reupholstering the task and meeting seating and providing new screens . This enabled the budget to be focused on the reception and informal meeting and breakout areas which were lacking in their existing working environment.

Signature furniture pieces were created for the scheme and included a recycled bath for the reception area and a reclaimed-timber table designed to work around a structural pillar in a meeting room.

See our Interiors case study for more information.

The refurbishment and fit out works on the ground floor at Marshalls Mill presented a challenge for all parties, namely combining Cat A (Landlord Refurbishment) and Cat B (Tenant Fit Out) to achieve a 5 week on-site programme within a Grade 2* listed building.

The works to the 6500sq ft suite were comprehensive and included new heating, lighting and electrical installations, WCs, shower, kitchens, subdivision to create meeting rooms and offices and the installation of high quality finishes. Ben Johnsons were responsible for the Cat B design and delivery of the completed works on site and their team quickly gained a full understanding of the landlord’s and tenant’s aims, together with the constraints of working with a historic building. As a result, the design stage was completed quickly and efficiently and completed scheme met the clients aspirations and budgetary requirements.

Costs were also agreed with the minimum of fuss to enable the contract to be placed within 3 weeks of the initial meeting. Ben Johnsons were on site the following week, one week before Christmas. Throughout the contract, client design changes were incorporated without significant additional cost or effect on programme. The overall costs for the combined works was under £40/sq ft which took the suite from an unoccupied shell to a fully functioning modern office space.

Ben Johnsons impressed with their ability to accommodate a punishing timescale while still presenting a quality product at completion. This is in no small part due to their dedicated, knowledgeable and extremely hard working team.

Matthew Jones MRICS | Partner: Jones Hargreaves LLP
Choose another Case Study