AAK International

AAK International

Sector: Manufacturing
|
Location: East Riding of Yorkshire
|
Date: 2021
|
Size: 2110 sq. ft.

The Brief

We were contacted by the client with an invitation to submit a tender response for a complete design and refit of their on-site cafeteria. The area was well-used but quite dated and lacked general flow to ensure the space was fully maximised. AAK International was looking to invest more into their staff wellbeing and the cafeteria space was marked as a high priority, giving their team members a comfortable, stylish space to relax, take food and drink breaks, and socialise.

They sought an open, welcoming design that was welcoming for staff and clients alike, with a “coffee shop feel” and a logical flow to guide foot traffic better and make the most of the space available.

The Solution

After clearly understanding the business’ needs, we got to work on our ideas and were delighted to win the project. AAK provided updated brand guidelines and tone of voice for us which helped inform the direction we took our design, utilising their signature blue and white colour scheme and the company commitment to “Making Better Happen”.

We streamlined their vending machine setup and made their refrigeration and microwave areas better integrated with the space. Through clever use of different flooring, we were able to separate the space and indicate the desired route for their team members to take. Different seating types and pendant lighting refreshed the overall look and gave a more welcoming and relaxed atmosphere.

Since AAK is an international business, we did look to other sites to ensure continuity of branding, however, we were keen to give the Hull HQ its own distinctive character and added pops of yellow to break up the colour scheme a little. Due to the nature of their business, finishes and furniture needed to be hard-wearing and robust to ensure maximum lifespan.

The space has designated dining tables as well as cosy booths that are perfect for meetings or even quiet working if needed, and the overall objective of providing their team with a comfortable, stylish space that works well for all was most certainly achieved.

The Finished Project:

The finished cafeteria is comfortable, modern and inviting. Everything has a place and the flow of the space not only makes it a more pleasant place to be but is much better for Health and Safety and COVID space regulations. The client is pleased with the finished project and has entrusted us with another space at their Hull HQ, which we can’t wait to get to work on.

“Our new cafeteria, created by Ben Johnson Interiors, has been a huge hit with our people so far. The space provides an escape from the working environment and gives staff multiple options in terms of spaces to eat, socialise with colleagues and relax.

We feel the space flows so much better and the layout makes much more sense, as well as making the most of the space and providing designated areas for food service, refrigeration, vending and heating up food.

We’re so delighted, in fact, we’ve enlisted their help with the redesign of our reception area!”

Tony Bottomley

Procurement Manager | AAK International

Do you have a project that you need help with?

Contact our team today and we will be able to help!

Contact Us